Op Vélovak vind je alle productgroepen voor je winkel en werkplaats. Om de drukke fietsenmakers en scootermonteurs van de Benelux te ondersteunen is Vélovak een nieuwe serie gestart en geeft de held in de werkplaats een podium. We vroegen Cyclon naar hun werkplaats tip die ze willen delen met de tweewielerspecialist. De expert in fietsonderhoud die veel racefietsen, mountainbikes, e-bikes, gewone fietsen en hun gebruikers een smile geeft. Team Vélovak sprak met Paul Boers en Ramon de Graaf van Cyclon.

“#werkplaatswoensdag draait om de ondersteuning die wij als Cyclon kunnen bieden aan onze klanten met een werkplaats. Eén product van Cyclon die deze spotlicht verdient is ons inremsysteem voor schijfremmen: Speed Brake Roller. Eén ‘must’ voor de professioneel ingerichte werkplaatsen. Door de enorme toename van fietsen met schijfremmen is dit dé must have voor elke, zichzelf respecterende, vakman of vakvrouw. Bovendien is het een product dat op onze website momenteel ook wordt uitgelicht.

Het Cyclon Speed Brake Roller inremsysteem is dé ideale methode voor het inremmen van schijfremmen. Het is geschikt voor elke fiets die is voorzien van schrijfremmen. Binnen 30 seconden zijn remblokken ingeremd. Dit maakt traditionele methodes voorgoed verleden tijd. Het gebruik van het Cyclon inremsysteem verhoogt de remwerking en bespaart kostbare tijd.”

Hoe werkt het?

“Als het gewenste toerental is bereikt knijp je de rem in totdat het wiel net niet stilstaat. Let er wel op dat het wiel niet blokkeert. Nadat je dit ongeveer 30 seconden vast hebt gehouden zijn de remblokken klaar voor gebruik. Daarna kun je het wiel wisselen en dezelfde stappen doorlopen. Bekijk de video om te zien hoe het in zijn werking gaat.”

Samenvattend:

  • Het bespaart je gemiddeld 20 minuten per fiets;
  • Het draagt bij aan de professionele uitstraling van je werkplaats;
  • Het is bedienbaar met een voetschakelaar;
  • De aandrijfrol heeft een instelbare draaisnelheid en optimale grip;
  • Omkeerbare draairichting (voor- en achterwiel).

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Scroll naar top