17 & 18 september 2023 – Evenementenhal Gorinchem

Succes voor Velovak 2022

In dit artikel

Seijbel Photography-9154

Succes voor Velovak 2022

Fietsen is booming. Dat was te merken op het trade event for two-wheelers Velovak 2022 dat op 18, 19 en 20 september in Evenementenhal Gorinchem werd gehouden. De tweewielerprofessional kon drie dagen lang zijn hart ophalen, kennis maken met onverwachte innovaties, zicht krijgen op de nieuwste modellen en deze zelf testen op het geïntegreerde parcours. Het B2B event is bezocht door bijna 2.200 professionals. Exposanten zijn zo tevreden dat inmiddels al bijna 30 bedrijven hebben geboekt voor de editie in september 2023.
De honderd exposanten presenteerden samen meer dan tweehonderd merken. Organisator Mascha de Bruin van Easyfairs kijkt tevreden terug, maar kijkt vooral ook vooruit naar de 2023-editie. “De markt heeft ons nadrukkelijk gevraagd ook een consumenten event te koppelen aan Velovak. We gaan het B2C-event afficheren als de grootste showroom van Nederland, genaamd Velo Festival. We hebben hooggespannen verwachtingen. We richten ons op jonge ouders die zich oriënteren op een elektrische tweewieler bakfiets, maar ook op de racefietser die geïnteresseerd is in de nieuwste lichtgewicht modellen. Maar natuurlijk blijft Team Velovak zich inzetten voor een kwalitatief B2B platform die zich richten op de retailers van Nederland en België net zoals voorgaande jaren.”

Actie genoeg

Met de Werkplaats, Sport Café de Demarrage en Velovak Academy bood Velovak 2022 een breed scala aan activiteiten. Vooral sessies over de onderneming onderscheiden, winkelinrichting en de bikefitting sessies vielen goed in de smaak. De technische trainingen in De Werkplaats werden gegeven door Bafang, MAGURA, Campagnolo & ICC en Landport & Doleweerd.

Mascha de Bruin: “Op de beursvloer combineerden we de hardware van de exposanten met sessies over ondernemerschap. Daarnaast presenteerden we een vernieuwd aanbod met trainingen voor het sportieve segment. Van bikefitting, voeding en training door Cyclinglab/JOIN in samenwerking met Jim van den Berg tot en met sessies over de meerwaarde van micro en macro adventures door Sander Kolsloot. De combinatie product / kennis viel goed in de smaak. Uitstraling en sfeer werden sowieso gewaardeerd door exposanten en bezoekers. We hebben de juiste snaar weten te raken.”
Velovak was ook het toneel voor de feestelijke finale van de Tweewielerwinkel van het Jaar-verkiezing van vakblad Tweewieler. De finale vond live plaats op de beursvloer met als grote winnaar Velodroom. Ook Fietsenmakerij Jasper, Bike Totaal de Jong en Atlas Fietsen vielen in de prijzen.

Velovak 2023

De volgende editie van het ‘trade event for two-wheelers’ wordt gehouden van zaterdag 16 september tot en met maandag 18 september. Op de zaterdag en zondag is het event ook toegankelijk voor de consument. Het B2C event wordt als een zelfstandig merk neergezet. Inmiddels hebben dertig exposanten hun locatie voor volgend jaar vastgelegd, waaronder VELO DE VILLE, QWIC, Timyo E-bikes, Bafang, CyclOn en International Mobility Group.

Deel dit bericht

Andere interessante artikelen

Scroll naar top