17 & 18 september 2023 – Evenementenhal Gorinchem

In de spotlight: Fikse stijging grondstof- en transportkosten versterkt een all-electric toekomst voor de mobiliteitsbranche met gunstige winstmarges

In dit artikel

EK1-4Colours-online Horwin bg

In de spotlight: Fikse stijging grondstof- en transportkosten versterkt een all-electric toekomst voor de mobiliteitsbranche met gunstige winstmarges

In september presenteert het team van Vélovak tijdens aankomende editie het scootersegment groter dan ooit tevoren. E-mobiliteit heeft de fiets- en scooterwereld steeds dichterbij elkaar gebracht en dat zal ook te zien zijn op de tweewielervakbeurs. Een van de nieuwe deelnemers in dit segment is Ultron EV, distributeur van verschillende grote e-mobility merken, waaronder YADEA en HORWIN. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen een liefde voor e-mobility ‘We don’t only sell vehicles, but we love them too. We are solely focused on E-Mobility. We live it and we share it. Welcome to step into the future together.’.
Het team van Vélovak sprak met de oprichters en directeurs van Ultron EV, Floris Immers & Haci Aksu, over hun populairste modellen, de scootertrends en de kansen voor de tweewielerbranche.

Elektrische snor-en bromfietsen zijn heel populair. Wat zijn de nieuwste modellen van de merken van Ultron EV?

“Onze nieuwe aanwinsten zijn het model Robo (45 km/u versie), de Robo S (80 km/u versie) van het merk SUNRA en de EK1 (45 km/u), EK3 (95 km/u en winnaar Red Dot Design Award 2021) en CR6 (92 km/u) van HORWIN.”

Wat is dé scooter binnen jullie assortiment die op dit moment de show steelt?

“De populairste modellen op dit moment zijn de G5 van YADEA en de EK1 van HORWIN. De G5 is al wat langer op de markt, dus dit model staat bovenaan in de lijst. De G5 wordt onder andere gepromoot door bekende gezichten zoals Vin Diesel. In de 12 grootste bioscopen van Nederland draait momenteel een commercial van ons met hem erin.”

Door e-mobility zijn fietsen en scooters dichterbij elkaar gekomen, merken jullie dat ook in het aantal dealers? Nemen meer fietsenwinkels ook e-scooters van Ultron op in hun assortiment?

“Dat klopt. Vroeger was het zo dat scooters alleen bij echte scooterzaken stonden. Nu de techniek van e-scooters en e-bikes dicht bij elkaar ligt zijn meer fietsenzaken ook geïnteresseerd in het uitbreiden van hun aanbod naar e-scooters. Immers het onderhoud van beide soorten voertuigen ligt dicht bij elkaar en brengt geen viezigheid met zich mee, c.q. motorolie en benzine.”

Wat zijn jullie plannen voor aankomende editie in september? Hebben jullie al een kleine sneak peek van wat er gaat komen?

“Wij zijn de plannen nog aan het maken met betrekking tot de vakbeurs zelf, maar uiteraard zullen er voertuigen aanwezig zijn die lekker getest kunnen worden op het Testparcours van Vélovak.” Bezoekers aan onze stand op de Velovak zullen zien dat ze bij ons terecht kunnen voor e-Scooters van A tot Z. Wij hebben meerdere merken onder 1 dak, wat het heel gemakkelijk maakt voor de dealers om keuzes te maken. Mede door het feit dat wij gespecialiseerd zijn in e-mobility kunnen onze dealers alle support verwachten die nodig is.

Wij hebben voor Vélovak een aantal onthullingen gepland staan, maar daarover pas meer eind september op locatie.”

Welke trends gaan we de komende jaren in de scooterbranche zien?

“Wij zien dat de omschakeling van benzine naar volledig elektrisch in de versnelling is gebracht. De fikse stijging van de grondstof- en de transportkosten maken het zo dat het prijsverschil tussen benzine en elektrisch fors lager geworden is. Dit brengt alle oplossingen en ontwikkelingen in e-mobility dan ook in een verder versnelling.
Consumenten worden ook steeds milieubewuster en merken ook dat elektrisch rijden uiteindelijk voor de portemonnee een heel stuk interessanter is. Hier liggen dan ook veel kansen voor de tweewielerbranche.”

Tot slot, welke kansen zie je voor de tweewielerspecialist?

“Als de tweewielerspecialist met de tijd wilt meegaan, is het aan te raden om zo snel mogelijk volledig over te schakelen naar all-electric. Personeelskosten kunnen omlaag, er zitten zeer gunstige winstmarges op (onze) e-scooters en ze zijn de eventuele concurrentie voor die hun ogen nog niet op de toekomst gericht hebben!”

Benieuwd naar meer over Ultron EV? Hun standnummer? Of wil je contact opnemen met het merk? Bezoek dan Ultron EV’s online bedrijfsprofiel.

Deel dit bericht

Andere interessante artikelen

Scroll naar top