GORINCHEM – De derde editie van de fietsvakbeurs Vélovak is op 22, 23 en 24 september zeer succesvol verlopen in Evenementenhal Gorinchem. Beursorganisator Easyfairs meldt een record aantal bezoekers, namelijk 2.113. Dat zijn ruim 500 vakprofessionals meer dan vorig jaar. Ook het aantal exposanten groeide fors van 66 in 2018 naar nu 99, waarvan 58 exposanten voor het eerst deelnamen aan Vélovak. De volgende editie van Vélovak is op zondag 27, maandag 28 en dinsdag 29 september 2020.

 

“Dit was een editie die precies laat zien waar we naar toe willen, mede dankzij de groei in exposanten- en bezoekersaantallen zonder daarbij de kwaliteit uit het oog te verliezen. Tel daar de verbeterde uitstraling van de beursvloer, de sessies in het kennistheater, het Vélovak Innovatieplein en de Vélovakman Award bij op en we kunnen niets anders concluderen dat Vélovak zich razendsnel heeft ontwikkeld tot een onmisbaar, jaarlijks moment voor fietsend Benelux. Zo werden er dit jaar meer dan 200 merken gepresenteerd op de beursvloer. Hierdoor konden we onze bezoekers, de fietsvakhandelaren uit de Benelux, nog beter helpen door hen een uitgebreid en compleet aanbod aan te bieden”, zegt Mascha de Bruin, Head of Event van Vélovak.

 

Kwaliteit voor kwantiteit

Er heerste drie dagen lang een positieve stemming op de beursvloer van Vélovak. Ondanks dat de fietsvakbeurs van de Benelux startte op een zomerse dag, werden alle beursdagen dit jaar beter bezocht dan vorig jaar. De grote uitschieter was de tweede dag met meer dan 1.100 vakprofessionals uit de fietsbranche. De Bruin: “We mogen over belangstelling niet klagen, integendeel. Onze exposanten waren erg tevreden en hebben kwalitatief goede gesprekken gevoerd. Dat is iets waar we enorm op sturen. We willen niet per se de grootste zijn, maar kwalitatief wel de beste.”

 

Scooters & brommers en Vélovak Innovatieplein

Dit jaar waren niet alleen de nieuwste fietsen, accessoires, onderdelen, winkel- en werkplaatsinrichting en retaildiensten op de beurs te vinden. Ook konden bezoekers de nieuwste scooters en brommers ontdekken. Een ander nieuw onderdeel van Vélovak was het Vélovak Innovatieplein, opgezet met Nieuwsfiets. Op dit plein konden de bezoekers innovaties van de toekomst ervaren, die ontworpen waren door designstudio’s DNAMX, Shapeline en Mokumono.

Verder werden er verschillende lezingen gegeven in het Tweewieler Kennistheater, waaronder een presentatie van exposant Denios over risicobeperking met betrekking tot lithium-ion batterijen en trends vertalen naar kansen gegeven door trendwatcher Deborah Nas namens exposant OOMT. Een andere drukbezochte presentatie ging over product design en user experience door CEO-productontwerper Piet van der Velde.

Fietsenmaker van het jaar 2019

Ook dit jaar werd gestreden om de eretitel ‘Fietsenmaker van het jaar 2019’, oftewel om de Vélovakman Award. Deze wedstrijd vond plaats in de arena naast hoofdsponsor en exposant Unior Bike Tools (Juncker Bike Parts). De jurering werd verzorgd door trainingscentrum Tweewieler Academy. De spannende finale ging tussen Silvan Overtoom van het Fietshuys en Justin Brand van Justin’s Fietsservice. Het was een nek-aan-nekrace met Justin Brand als grote winnaar. Hij ging naar huis met een waardecheque, een grote beker en een Vélovakman-certificaat 2019.

 

Vélovak 2020

De vierde editie van Vélovak vindt plaats op zondag 27, maandag 28 en dinsdag 29 september 2020. Er was tijdelijk sprake dat Vélovak mogelijk haar zondag zou inruilen voor een woensdag als beursdag, vanwege onder meer een logistieke uitdaging. Daar is inmiddels een oplossing voor gevonden, waardoor Vélovak in 2020 haar traditionele beursdagen behoudt: zondag, maandag en dinsdag.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Scroll naar top