17 & 18 september 2023 – Evenementenhal Gorinchem

Uitgelicht: Fietsen naar het werk, een win-winsituatie

In dit artikel

fietsplan sessie

Uitgelicht: Fietsen naar het werk, een win-winsituatie

Op dinsdag 20 september worden er speciaal voor de zakelijk gebruiker van de tweewieler enkele sessies verzorgd. Eén van die korte talks wordt gegeven door Max Mooij. Met jaren lange ervaring bij het certificaat Fietsvriendelijk Bedrijf van de Fietsersbond deelt hij graag hoe je als werkgever een gezonde werksfeer kunt faciliteren.

Over de sessie:

 “Op de fiets krijg ik de beste ideeën.” “Als ik op de fiets na mijn werk thuiskom, is mijn werkdag alweer mijlen ver weg.”Talloze keren heb ik, Max Mooij, de afgelopen vier jaar tijdens mijn werk voor het programma Fietsvriendelijk Bedrijf, dit soort opmerkingen gehoord. Iedereen lijkt fietsen naar het werk op dezelfde (prettige) manier te ervaren.

Volop reden om fietsen naar het werk op z’n minst te faciliteren en beter nog volop te stimuleren. Aan de hand van praktijkvoorbeelden van fietsvriendelijke werkgevers als Erasmus MC, Trek Bicycles, Schuberg Philis en de nationale politie, worden onderwerpen behandeld als fietsfaciliteiten, service, fietsplannen (of toch liever een lease-fiets?), communicatie en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Hoe ver wil je gaan als werkgever in deze krappe arbeidsmarkt om werknemers optimaal te bedienen om lekker de fiets naar het werk te nemen? Of is het besparen van kosten in deze onzekere tijden een interessanter doel? Samen met de medewerkers Co2 besparen omdat de ESG rapportages verplicht worden vanaf Januari?

Actieve mobiliteit is een belangrijke, en verrassend eenvoudige, manier om de, door jou gestelde doelen, te behalen.

HR-managers en facility-managers krijgen door deze sessie volop inspiratie en praktische handreikingen om van fietsen naar het werk echt een zaak te maken: goed voor een duurzame inzetbaarheid en voor een duurzame leefomgeving.

Deel dit bericht

Andere interessante artikelen

Scroll naar top