GORINCHEM – De tweewielervakbeurs Vélovak die gepland stond op 27, 28 en 29 september 2020 in Evenementenhal Gorinchem wordt verplaatst naar 19, 20 en 21 september 2021. “Sinds de persconferentie van 18 september j.l., maar ook daarvoor al, is het sentiment onder exposanten veranderd. De behoefte om de beurs te verplaatsen nam steeds meer toe. Vélovak is een vakbeurs die zich richt op de Benelux, maar door de nieuwe COVID-19 maatregelen vanuit zowel Nederland als België en Duitsland, kan Vélovak niet op een volwaardige manier voortgezet worden”, zegt Mascha de Bruin namens Vélovak.

Om de tweewielervakbeurs Vélovak mogelijk te maken ten tijde van COVID-19 had organisator Easyfairs haar inspanningen en maatregelen verdubbeld, volledig in lijn met alle gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen. Alle denkbare protocollen stonden klaar om de tweewielerbranche op een veilige en verantwoorde manier bij elkaar te brengen.

De Bruin: “We kregen al voor de persconferentie en erna steeds meer signalen van exposanten dat men de beurs wilde verplaatsen. Als organisator van Vélovak is het onze plicht om te luisteren naar de exposanten en daarom zijn wij opnieuw in beraad gegaan met diverse betrokken partijen. De sector geeft aan dat deze editie beter kan worden verplaatst. Uiteraard betreuren wij dit besluit enorm. Zeker gezien de flinke impact die dit heeft voor de deelnemende en aanverwante partijen met al de voorbereidingen en in gang gezette zaken. Alleen is het op dit moment wel het enige juiste besluit.”

 

De eerstvolgende editie van Vélovak is op 19, 20 en 21 september 2021 en vindt zoals gebruikelijk plaats in Evenementenhal Gorinchem. “We nemen nu contact op met alle exposanten en betrokken partijen en doen er alles aan om de verplaatsing zo soepel mogelijk te laten verlopen”, aldus De Bruin.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Scroll naar top