In dit artikel

Seijbel Photography-7676kl

Tweewielervakbeurs Vélovak maakt een goede indruk na lange ‘corona-pauze’

Tweewielervakbeurs Vélovak maakt een goede indruk na lange ‘corona-pauze’

GORINCHEM – De vierde editie van de tweewielervakbeurs Vélovak is op 19, 20 en 21 september positief verlopen, zo meldt beursorganisator Easyfairs Nederland. Nadat de beurs vanwege corona een jaar moest overslaan, was het ook dit jaar nog lange tijd onzeker of beurzen weer mochten plaatsvinden. “Gelukkig sprong deze zomer het licht op groen! En die blijdschap en het verlangen om elkaar weer face-to-face te zien merkten we ook op de beursvloer. Eindelijk konden bezoekers vertegenwoordigers weer live spreken en konden producten en innovaties met eigen ogen ontdekt worden”, zegt Mascha de Bruin namens Vélovak.

In totaal bezochten 2.023 professionals uit de tweewielerbranche deze vierde editie van Vélovak, dat zijn slechts 90 bezoekers minder dan de laatste editie in 2019 voor de coronapandemie. De Bruin: “De laatste edities voor corona zagen we een stijgende lijn in bezoekersaantallen, die lijn hadden we maar al te graag doorgetrokken. Maar we zien overal dat beurzen op dit moment qua aantallen nog niet op het niveau van voor corona zitten. Dat heeft nog even tijd nodig. Maar dat wij dan alsnog zo dicht tegen het aantal van 2019 aanzitten, geeft veel vertrouwen en bevestigt ook de behoefte in de tweewielerbranche om elkaar weer op een beurs te zien. Exposanten waren daarbij vol lof over de kwaliteit van de bezoekers en verschillende exposanten hebben dan ook op de beurs al een stand geboekt voor 2022.”

Waar bezoekers blij en opgetogen waren om weer live producten en innovaties te ontdekken, daar waren de exposanten even zo blij om hun klanten weer fysiek te mogen ontvangen. De Bruin: “Helaas moesten we het nieuwe concept van Vélovak met een jaar uitstellen, maar nu konden we het eindelijk introduceren. We willen écht het bedrijfsuitje zijn van de tweewielerbranche. Ook werd er veelvuldig gebruik gemaakt van de nieuwe Smart Badge technologie van Easyfairs, het digitale visitekaartje. Voor bezoekers is het een handige manier om informatie te verzamelen over exposanten en kennissessies. De exposanten waren bovendien hier heel tevreden over en waren druk bezig met het verzamelen van (nieuwe) leads.”

Praktisch kennisprogramma goed bezocht

Tijdens deze editie organiseerden vakblad Tweewieler en Vélovak een praktisch kennisprogramma in het Tweewieler Kennistheater met uiteenlopende onderwerpen. Van de waterstoffiets van DIVAGO Consulting en in 5 stappen naar een succesvol marketingplan door het marketingbureau voor de lokale ondernemer Many Tastes. Tot fietsaccu revisie van Heskon en hoe je als bedrijf het echte verschil kunt maken van de merkbouwers MM. Ook werden elke dag verschillende sessies in het Sport Café powered by Grinta! georganiseerd. Busybee Bike Products en De Gangmaker verzorgde een gezellige koersquiz. AGU, Bio-Racer, Stef Clement van Muon e-bikes en 2Moso BV organiseerden op de maandag en dinsdag een interessante ronde tafelsessie over de innovaties in bike care en de kleding van de Jumbo Visma ploeg. De laatste partij 2Moso daagde de bezoekers en exposanten uit om ook voor het goede doel te kijken wie de snelste van het bedrijf was.

Start-up Plein vol innovaties

Op het nieuwe Start-up Plein werden verschillende innovaties gepresenteerd die goed opvielen bij de bezoekers. Hier werden ’s werelds eerste draadloze oplaadtegel van TILER en een startend concept van op maat gemaakte en high-end racefiets onderdelen door SPEECO gepresenteerd. Ook hier was de eerste enige fiets op waterstof ter wereld van DIVAGO Consulting te zien, evenals de snelst ladende e-bikes van Ostrichoo E-bikes. Verder zagen bezoekers op dit nieuwe plein moderne cargo e-bikes met een unieke kanteltechnologie en een opbouwsysteem van GLEAM, de impact van de marketingconcepten van Fietsencatalogus, de personaliseerbare fietskratten van Bicibo, elektrische en 100% gerecyclede bakfietsen met een unieke achterwielbesturing van Black Iron Horse en de innovatieve regenbescherming van Rainjoy.

Uitreiking Tweewielerwinkel van het Jaar 2021

Op de maandag was er ook de finale van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2021. De grote winnaar werd Hoogeveen Fietsbeleving uit Gouda die volgens de vakjury de wow-factor heeft, maar vooral uitblinkt in service. Jim en Jeroen Hoogeveen kregen uit handen van Joris Smink van hoofdpartner ANWB de hoofdprijs uitgereikt. We zijn trots dat we deze uitreiking mochten faciliteren op Next Level, de nieuwe bovenverdieping van Evenementenhal Gorinchem.

 

De vijfde editie van Vélovak is op zondag 18, maandag 19 en dinsdag 20 september 2022 in Evenementenhal Gorinchem. 

Deel dit bericht

Andere interessante artikelen

Scroll naar top