Vanaf 1 januari 2020 is de nieuwe regeling voor een fiets van de zaak ingegaan. Een van de deelnemers aan Vélovak die zich speciaal hierop richt is Leasefiets, onderdeel van Friesland Lease. Veel ondernemers kennen alle ins en outs van de service leasing natuurlijk al, alleen hoe ondersteunt deelnemer Friesland Lease haar dealers? En hoe pak je de reparatie aan van de fiets van de zaak? Dit en meer ontdek je hieronder. Het team van Vélovak interviewde Marie-Christine Hermsen, Accountmanager van Leasefiets.

Het jaar 2020 stond natuurlijk in het teken van de regeling voor zakelijke leasefietsen. Kunnen jullie iets meer vertellen over de service van Friesland Lease die jullie zouden presenteren op Vélovak 2020?

Dat Velovak niet door kon gaan was een begrijpelijke keuze in de wereld van toen en nu. De tweewielervakbeurs was een goed moment geweest om te vertellen over de reis van Friesland Lease naar Leasefiets en het realiseren van een kennisplatform voor elkaar. Friesland Lease introduceerde namelijk enkele jaren terug het (inmiddels) succesvolle Leasefiets. Met de wind in de rug van de nieuwe ‘fiets van de zaak’ –regeling was én is hier veel nieuws over te delen. Ook los van de beursvloer, uiteraard. Naast het aanbod stadfietsen en e-bikes biedt Friesland Lease ook de mogelijkheid tot het leasen van bezorgfietsen, deelfietsen, e-scooters, en cargo-oplossingen.

Als Leasefiets staan wij dagelijks in nauw contact met wagenparkbeheerders, directies en HR-managers. Hierin komt duidelijk naar voren dat we een gemeenschappelijke visie voor ogen hebben: vitaler personeel. Met Leasefiets helpen wij Nederland vitaal en duurzaam van A naar B. Marie-Christine Hermsen, Accountmanager Leasefiets, vertelt ‘Vitaliteit is veel meer dan alleen het maken van een aantal fietskilometers of het vervangen van een aantal “autodagen” voor fietsmomenten. Vitaliteit is een werkwoord dat integratie in de kern van bedrijven nodig heeft en juist daar ligt de kracht van Friesland Lease. Wij geloven in een brede aanpak, hiervoor is verandermanagement nodig en de overtuiging, begeleiding en passie van een bedrijf dat al jaren op niveau aan deze doelstellingen en realisaties werkt’.

Hoe werkt dat precies, een fiets van de zaak?

De fiets van de zaak regeling is in de basis eenvoudig. De bijtelling en verrekening via het salaris is gelijk aan de regeling voor leaseauto’s, een regeling die bij vele organisaties al bekend is. Leasefietsen kunnen buiten de gebaande wegen van de werkkostenregeling (WKR) ter beschikking worden gesteld. Het aanbod varieert van een volledige Employee Benefit tot het faciliteren van de regeling. De fietsregeling is nieuw, het is daarom verstandig om een partij te kiezen waarin de organisatie wordt ontzorgd en begeleidt. Onder andere voor het voorzien van informatie met betrekking tot een juiste verloning. Daarnaast wil je voorkomen dat een leasefiets een open eind financiering wordt. Leasefiets voorziet de organisatie ook in het opstellen van een maatwerk fietsleaseregeling met de juiste juridische context en gestelde kaders – passend bij de wensen en eisen van de organisatie.

Op dit moment worden de eerste leasefietsen ook gerepareerd, wat is jullie rol hierin en hoe kan de dealer dit zo goed mogelijk aanpakken?

Wij bieden standaard een full-service onderhoudsplan, waarbij niet alleen zorgenvrij fietsen is gegarandeerd, maar ook het onderhoud wordt uitgevoerd door 1.500 gespecialiseerde Leasefietsdealers. Door samenwerkingen met mobiele onderhoudspartners kunnen wij ondanks de overheidsmaatregelen service- en onderhoudsbeurten blijven uitvoeren. In die samenwerkingen met partners en dealers staan eerlijke afspraken centraal. Daarnaast worden werkzaamheden voor fietsdealers, zoals facturatie geautomatiseerd en vereenvoudigd middels het FOS (Fiets Onderhoud Systeem) van Leasefiets.

Wat zijn jullie bevindingen van het eerste jaar met de fiets van de zaak regeling?

We merken een groei in het aantal samenwerkingen, relaties én aantal collega’s binnen team Leasefiets. De vraag stijgt gestaag en steeds meer werkgevers worden zich bewust van de kracht van Leasefiets. Het is een kostenbesparende, vitale, flexibele én duurzame mobiliteitsoplossing voor vitaal personeel. De tijd van een stilstaande benzineauto is verleden tijd en de leasefiets zit duidelijk in een lift!

Tot slot, zien jullie nog kansen die de tweewielerspecialist kan benutten?

Anderzijds was het ook een uitdagend jaar voor Leasefiets, door de actualiteiten rondom COVID-19. De waardevolle samenwerking met de Leasefietsdealers doet ons inzien dat we elkaar kunnen inspireren en van elkaar kunnen leren. Door onder andere de sluiting van (fiets)winkels door de overheidsmaatregelen is het een moeilijke periode voor Leasefietsdealers. Het vraagt om een heldere blik om als fietsondernemer in je kracht te blijven staan en kansen te zien en te benutten. Wij zijn trots op de tal van initiatieven vanuit de tweewielerbranche die veelal worden gedeeld ter inspiratie. Samen staan wij altijd sterker. Onze gouden tip is om open te staan voor nieuwe samenwerkingen en van elkaar te blijven leren. Op deze manier kunnen we samen groeien en de klantenwensen blijven bedienen. 

Ga voor meer informatie of de contactgegevens van Leasefiets naar het online bedrijfsprofiel.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Scroll naar top