Tweewielervakbeurs Vélovak 2020 heeft in verband met covid-19 niet plaats kunnen vinden, maar een van de mooie producten die je niet mag missen is de innovatieve start-up Black iron Horse. De organisatie sprak Wouter Stern vertegenwoordiger van Black Iron Horse, een duurzaam Deens bakfietsenmerk en start-up op het Start-up Plein van Vélovak.

Helaas kon Vélovak 2020 niet doorgaan, wat zouden jullie gaan presenteren?

Wij zouden op Vélovak de Black Iron Horse PONY in Nederland introduceren, onze elektrische bakfiets voor gezinnen! Een fiets met drie wielen, maar dan enorm wendbaar en met een bak van gerecycled plastic! 

Klinkt heel interessant, wat zijn de voordelen in een notendop?

Vooral die wendbaarheid is uniek, dat komt door de achterwielbesturing, daardoor draait de fiets als het ware om zijn eigen as en kun je je heel soepel door de stad of dorp voortbewegen. Daarnaast is duurzaamheid een heel belangrijk thema voor ons, zo is de bak gemaakt van 100% gerecycled plastic en komt het frame volledig uit Denemarken, zelfs het staal wat er voor gebruikt wordt komt volledig uit Scandinavië of zijn buurlanden. Dat zie je niet vaak, het gros van de frames komt uit Azië. Op deze manier is niet alleen het fietsen duurzaam, maar ook de fiets zelf.

Welke kansen voorzie je voor de dealers van de Benelux?

Wij denken dat de trend van de elektrische fiets vooral doorzet. Door corona hebben mensen andere behoeften gekregen en laten ze vaak het OV links liggen. Een fiets waar je dan een lekkere afstand mee af kan leggen zonder dat je bezweet aan komt is echt een voordeel. Daarnaast zien we dat de vraag naar bakfietsen steeds groter wordt. Niet alleen voor het vervoer van personen (kinderen), maar ook voor het vervoer van vracht en/of pakketjes. Wij denken dat je je kunt onderscheiden door een mooi divers aanbod te hebben van zowel twee- als driewielers en vooral ook qua merken eens buiten de gebaande paden durft te denken.

Daarnaast lezen wij dat dealers vaker ‘nee’ moeten verkopen. Dit is dan ook hét moment om je te onderscheiden met een uniek merk. Black Iron Horse kan je ondersteunen in het bieden van een product zonder lange wachttijden. Wij produceren op order en kunnen de fietsen binnen 5 weken versturen vanuit Denemarken.


Mocht je benieuwd zijn naar onze bakfiets The PONY of de cargobike The OX? Neem dan contact op via button hieronder.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Scroll naar top