Werknemer: hoe werkt dat, een fiets van de zaak?

Beschrijving

Per 1 januari is een ‘fiets van de zaak’ een stuk aantrekkelijker geworden voor werkgevers én werknemers. Dit komt door de bijtellingsregeling van 7% die geldt voor een Leasefiets. Maar wat zijn uw voordelen als werknemer? Team Leasefiets zet graag de nieuwe fiscale regelgeving voor u op een rij.

Hoe werkt de bijtellingsregeling?
Werknemers die via de werkgever een Leasefiets kunnen leasen, worden meegeteld voor de bijtellingsregeling. De Leasefiets kan zowel voor privé als woon-werkverkeer worden gebruikt. Ook wanneer u als werknemer besluit om de Leasefiets alleen te gebruiken voor het woon-werkverkeer telt de bijtellingsregeling. Wat houdt de bijtellingsregeling in? Jaarlijks betaalt u 7% bijtelling over de consumentenadviesprijs (fiscale waarde) van de Leasefiets. U kunt ook besluiten om bij het afsluiten van het leasecontract een deel van de consumentenadviesprijs te betalen. Dit heeft mogelijk een positieve invloed op de uiteindelijke leaseprijs.

Fiets accessoires
Losse fiets accessoires zoals een fietsmandje, regenpak of fietstassen zijn geen onderdeel van de Leasefiets. In overleg met de werkgever kunnen dergelijke accessoires betrokken worden bij de eindheffingsregeling als loonbestanddeel. De werkgever is verplicht om dit te toetsten aan de WKR. Maar let op! Wanneer accessoires deel uitmaken van de Leasefiets, dan maken ze deel uit van de consumentenadviesprijs van de fiets. Een goed voorbeeld is de accu (of upgrade) van een e-bike. Dit, omdat het een essentieel onderdeel is van het product (lees: Leasefiets) en meestal als extra optie is inbegrepen bij de leaseprijs. Daarnaast spelen zaken als onderhoud, reparaties en verzekeringen geen rol voor de bijtelling. Dit zijn bijkomende kosten voor de werkgever en zijn inbegrepen in de leaseprijs van uw Leasefiets.

Lees het volledige artikel op www.leasefiets.nl. Wij helpen u graag op weg!

Media

Gallery

Website

Downloads

  Deel op Social Media

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on linkedin
  Share on google
  Scroll naar top