Werkgever: hoe werkt dat, een fiets van de zaak?

Beschrijving

Een fiets van de zaak is per ingang van 1 januari 2020 een stuk aantrekkelijker geworden voor werkgevers én werknemers. Door de bijtellingsregeling van 7% wordt het aantrekkelijker om een Leasefiets te nemen. In dit artikel zet team Leasefiets graag de nieuwe fiscale regelgeving voor u op een rij.

Nooit meer rekenen met kilometers
Wat zijn de veranderingen voor een ´fiets van de zaak´ regeling per 1 januari 2020? Simpel! In de oude regeling werd de werknemer geacht om de privé kilometers zelfstandig bij te houden. Deze registratie bood vervolgens de basis voor een werknemer om voordeel op het bedrag te ontvangen via de werkgever. Kosten voor bijvoorbeeld reparatie en afschrijving werden hierbij opgeteld. In de nieuwe regeling is al deze administratie verleden tijd.

Het nieuwe fietsplan
Hoe ziet de nieuwe regeling per 1 januari 2020 er dan uit? In het nieuwe fietsplan betaalt de werknemer een vast bedrag per maand voor een fiets van de zaak. Deze leaseregeling lijkt erg op het zakelijk leasen van een auto. Bovendien spelen onderhoudsbeurten en servicepakketten voor de bijtelling geen rol, deze worden gezien als bijkomende kosten voor de werkgever. Let wel, met een fiets van de zaak heeft de werknemer geen recht meer op de belastingvrije reiskostenvergoeding. Kortom, als werkgever berekent u 7% van de fiscale waarde van de Leasefiets door aan het loon van de werknemer. Dat is alles!

Leasefiets is eigenaar
De nieuwe ‘fiets van de zaak’ regeling via de werkgever zorgt ervoor dat het leasebedrijf (Leasefiets) de eigenaar blijft van de fiets. Bij uitdiensttreding van een werknemer of aan het einde van de leasetermijn wordt met Leasefiets besproken of de wens bestaat om de fiets over te nemen tegen een aantrekkelijke (rest)prijs. Ook dit werkt vrijwel hetzelfde als de regeling voor een ‘auto van de zaak’ die bij velen bekend is.

Lees de rest van het artikel online op www.leasefiets.nl. Wij helpen u graag op weg!

Media

Gallery

Website

Downloads

  Deel op Social Media

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on linkedin
  Share on google
  Scroll naar top