reTyre breidt zijn modulaire bandentechnologie uit naar nieuwe markten

Beschrijving

reTyre expands its modular tyre technology into new markets

Voor het in Oslo gevestigde reTyre (B134), ‘s werelds toonaangevende ontwikkelaar van modulaire bandenoplossingen, was 2021 een succesvol jaar, met een omzetstijging van 450%. Het was ook een tijd om te innoveren, het team te laten groeien en het productassortiment te ontwikkelen, en nu bevindt het bedrijf zich in een goede positie om uit te breiden. “We zijn goed gepositioneerd om in 2022 op te schalen met veel grote partners. We zijn aanwezig in meer dan 40 landen, via OEM’s, retailers en distributeurs”, zegt Tamara Rosic, Chief Marketing Officer.

Met de modulaire bandensystemen van reTyre kan een gebruiker zijn banden aanpassen aan de omstandigheden zonder zijn wielen te verwijderen. De Winter Traveler Skin is deze winter uitgeroepen tot winnaar in de ADAC collectieve winterbandentest. Het is een systeem dat goed is ontvangen en onlangs is verbeterd met de nieuwe Nordic Commuter Skin, de noppenhuid met het laagste profiel tot nu toe, waardoor het in een breder scala aan frames past.

Een andere nieuwe richting voor het bedrijf is de Stinger, de oplossing voor spijkerbanden van reTyre voor vloten van e-scooters. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld voor TIER, waardoor de wereldwijde vloot van eScooters het hele jaar door een hogere uptime heeft in noordelijke markten. In een wagenparkscenario moet de buitenband aan de scooter worden vastgemaakt om diefstal te voorkomen. reTyre heeft een gepatenteerd bevestigingsmechanisme ontwikkeld dat gebruikmaakt van een roestvrijstalen slot dat met een speciaal gereedschap in de clip wordt gestoken. Dit zorgt ervoor dat de band op zijn plaats blijft totdat het tijd is om hem af te doen voor het warmere weer. reTyre zal dezelfde technologie gebruiken voor Fleet, de modulaire band die is ontworpen voor e-bike-vloten.

reTyre ziet zijn producten als een duurzame oplossing voor mobiliteit het hele jaar door.

Media

Gallery

Website

Downloads

Deel op Social Media

Scroll naar top