Onderzoek wijst uit: werknemers vinden bedrijf met fietsregeling aantrekkelijk

Beschrijving

Kun je als werkgever je werknemers echt blij maken met een fiets?

Onderzoek van Flycatcher beantwoordt die vraag met een stellig ‘ja’. Liefst 39% van de werkenden ziet een zakelijke leasefietsregeling zitten, blijkt op basis van een rondvraag onder 700 Nederlanders. Bovendien vindt 37% dat de leasefiets de aantrekkingskracht van een werkgever vergroot. Als baas kun je de leasefiets inzetten om werknemers voor je bedrijf te behouden of ze aan te trekken.

Thuiswerken en fietsen
Nu thuiswerken bij veel bedrijven het nieuwe normaal is geworden, schiet het fietsen naar kantoor er bij in. Daar staat tegenover dat de werknemer veel reistijd uitspaart. Als werkgever hoop je dat de werknemers die gewonnen tijd goed benutten. Bijvoorbeeld door fit en vitaal te blijven. Dat kun je niet eisen, maar wel stimuleren. Door bijvoorbeeld juist nu – in tijden van thuiswerken – een fietsregeling aan te bieden. Zo’n fiets van de zaak mag je, anders dan de naam vermoedt, ook alleen privé gebruiken.

Leasefietsregeling in een notendop
Een leasefietsregeling levert veel op, maar hoeft niet veel te kosten. Je mag als werkgever elke maand een bijdrage doen in het leasebedrag, maar dat hoeft niet. Je kunt de leasefiets ook alleen faciliteren. Voor de werknemer biedt dat al een groot voordeel, omdat hij zo profiteert van een belastingvoordeel. Het maandelijkse leasebedrag wordt immers betaald vanuit een brutoloon. Ten opzichte van een privé aanschaf van een fiets is de werknemer tot 35 procent minder kwijt. Uit het onderzoek van Flycatcher blijkt dat de kosten een belangrijke overweging zijn om een voor een fiets van de zaak te kiezen.

Lees het volledige artikel op onze website!

Media

Gallery

Website

Downloads

  Deel op Social Media

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on linkedin
  Share on google
  Scroll naar top