Geniet langer van je leasefiets:

Beschrijving

Bij de fiets is regelmatig onderhoud al even vanzelfsprekend. Net als bij de auto zijn je banden, remmen, accu (bij een elektrische fiets) en de verlichting essentieel voor de veiligheid én het dagelijkse comfort. En – laten we eerlijk zijn – niets irriteert meer dan een rammelende fietsketting of piepende remmen.

Plan je onderhoudsbeurt op tijd
Hoe vaak een fiets onderhoud nodig heeft, is afhankelijk van het gebruik. Maar of je nu veel of weinig fietst, plan minimaal één grote onderhoudsbeurt per jaar. Een onderhoudsbeurt lost niet alleen problemen of ongemakken op, maar voorkomt ze ook. Veelfietsers doen er goed aan om de fiets zeker twee keer per jaar naar de fietsenwinkel te brengen, al is het maar voor een extra check-up halverwege het jaar. Het ideale moment voor een onderhoudsbeurt of tussentijdse controle is de wisseling van de seizoenen. De overgang van winter naar lente betekent: vaker fietsen. Die hogere gebruiksfrequentie vraagt meer van de fiets.

Software-update voor je e-bike
Het klinkt gek, maar een onderhoudsbeurt kan je fiets beter maken dan dat hij ooit was. De e-bike – enorm populair als fiets van de zaak – zit namelijk vol met slimme techniek. Die techniek wordt aangestuurd door software. Fietsfabrikanten werken die software van de e-bike steeds bij. Daarmee haal je net iets meer actieradius uit je accupakket, of werkt de motor net even soepeler of efficiënter. Bij een onderhoudsbeurt zorgt de monteur ervoor dat je e-bike de laatste software-update krijgt. De e-bike specialist kijkt sowieso met een timmermansoog naar je elektrische fiets. Hij weet precies hoe de elektromotor, samen met het complete elektrische systeem, zijn werk perfect kan uitvoeren. Bovendien heeft hij de apparatuur in huis voor tests en mogelijke reparaties.

Lees het volledige artikel op onze website!

Media

Gallery

Website

Downloads

  Deel op Social Media

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on linkedin
  Share on google
  Scroll naar top