De 5 mythes | Rondom de leasefiets

Beschrijving

#1 “Een leasefiets is voor mij niet interessant omdat ik mijn reiskostenvergoeding kwijt raak”

Indien je een woon-werk kilometervergoeding ontvangt, heb je voor de afgelegde kilometers met de leasefiets géén recht meer op de onbelaste kilometervergoeding. Dat is jammer. Echter geldt dat niet voor de kilometers die je met een alternatief vervoersmiddel – zoals je eigen auto of het openbaar vervoer –maakt. Voor die dagen en kilometers mag je werkgever de onbelaste kilometervergoeding als vanouds blijven uitkeren. Goed nieuws dus. Belangrijk is dat je met je werkgever aannemelijk kan maken dat deze woon-werk kilometers niet met de leasefiets, maar met de eigen auto of het openbaar vervoer zijn afgelegd. Hierdoor rijd je op een gloednieuwe fiets, maar profiteer je ook nog eens van de kilometervergoeding

Ter verduidelijking een voorbeeld: vóór de fietsleaseregeling ging je vijf keer per week met de eigen auto en ontving je hiervoor kilometervergoeding. In 2020 kies je voor een leasefiets die je twee keer per week gebruikt. Drie keer per week blijf je met de eigen auto naar kantoor komen. Je werkgever mag nog drie dagen per week kilometervergoeding blijven uitkeren. Bovendien mag je werkgever de ingehouden reiskostenvergoeding voor de twee fietsdagen kosteloos herinvesteren in het leasebedrag.

Lees de onderstaande vier mythes op onze website:
#2 “Het is voordeliger om een fiets aan te schaffen dan te leasen”
#3 “Mijn werkgever doet niet mee omdat het teveel kost”
#4 “Indien ik de leasekosten voor mijn leasefiets uitruil met mijn brutoloon heeft dit impact op mijn vakantiegeld en dertiende maand”
#5 “Aan de elektrische (lease)fiets kleeft een suf imago”

Media

Gallery

Website

Downloads

  Deel op Social Media

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on linkedin
  Share on google
  Scroll naar top