Battery Control op de Velovak 2021

Beschrijving

De mannen van Battery Control hebben in twee en half jaar tijd al meer dan 60 E-bike batterijen getest. Allereerst opzoek naar een juiste praktijkgerichte testmethode (een test die de praktijk nabootst) en vervolgens naar het verzamelen van data en kennis over de batterijbrand.

Er zijn veel bedrijven en mensen die roepen hoe een batterijbrand werkt, maar velen hebben nooit echt en test uitgevoerd, wij zijn gewoon begonnen door een batterij in de brand te zetten en te kijken wat er gebeurd. Zo hebben we de test keer op keer verbeterd.
Nu hebben we een echte praktijkgerichte testmethode ontwikkeld die de praktijk simuleert en reproduceerbaar is en deze is heel waardevol. Van alle testen zijn datasheets en video opnames van.
Door de testmethode te ontwikkelen konden wij vanuit de praktijk een veilig product ontwikkelen. dat is de battery-box en battery-alert geworden.

Velovak 2021
Op de Velovak beurs, specifiek voor de Rijwielbranche, wil Battery Control de Battery-box voor het eerst laten zien. Deze is heel bewust geschikt gemaakt voor twee batterijen. Mocht er iets gebeuren is niet meteen je hele voorraad weg. Zie maar weer aan zoveel accu’s te komen. De drie ondernemers kennen de rijwielmarkt door en door. De meest rijwielzaken hebben helemaal geen grote voorraad aan risico batterijen. Het gaat alleen om die batterijen die kritisch zijn en je niet meer vertrouwd. De laatste twee en half jaar hebben zij zich vooral gericht op de werkelijke brandveiligheid bij het opladen van de e-bike batterijen.

Battery Control staat op de Velovakbeurs op stand F119.
Een prachtige hoekstand waar de Battery-boxen vanuit twee zijden prima te zien is.

Komt u ook langs of bent u benieuwd naar de werking van de Battery-box? Laat dan wat van u horen en meld uw komst aan via info@battery-control.com

Media

Gallery

Website

Downloads

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top