ADVANCED EBIKE neemt voortouw in circulair ondernemen

Beschrijving

Is het toeval dat een jong Duits merk in korte tijd een vaste waarde werd onder de premium e-bike merken? Is het toevallig dat dit merk al zoveel nationale en internationale awards en vergelijkingstest won? Nee. ADVANCED EBIKE dankt haar verworven positie aan eigentijds en innovatief ondernemerschap. Het merk neemt nu ook het voortouw in duurzaam ondernemen en pakt daarmee haar verantwoordelijkheid in een sterk groeiende markt. Dat gaat veel verder dan het leveren van duurzaam rijdende e-bikes. ADVANCED EBIKE wil in 2023 het eerste klimaatneutrale e-bike merk zijn, gebaseerd op een volledig circulair model. De award winnende RECO-frametechnologie is daarin een belangrijke, eerste stap.

RECO. Revolutie in framebouw
Het merendeel van alle bestaande fietsframes is van staal en wordt in Azië geproduceerd. Dat gaat gepaard met een zeer hoog energieverbruik en sterk vervuilende logistieke kilometers. RECO is het eerste 100% recyclebare kunststof e-bike frame. De productie ervan verloopt via een geavanceerd spuitgietproces, met 68% minder CO2 uitstoot ten opzichte van een aluminium frame. De frames bestaan voor 40% uit gerecyclede koolstofvezels, afkomstig uit de automobielindustrie. RECO-frames doen kwalitatief op geen enkel punt onder voor aluminium versies. Ze zijn TUV-gekeurd, genieten 30 jaar garantie en blijken bovendien buitengewone geluids- en schokabsorberende eigenschappen te bezitten. Ook ontsierende lasnaden behoren met RECO tot het verleden. Aan het einde van hun levenscyclus worden de frames volledig gerecycled en vormen ze de basis voor nieuwe RECO-frames. RECO kreeg in 2022 zowel een IF Design Award als een Rai Innovatie Award toegewezen.

Made in Germany
ADVANCED EBIKE voorziet op middellange termijn een productie van 100.000 RECO-frames per jaar. Daartoe wordt in Duitsland een volledig nieuwe en uiterst moderne productiefaciliteit gebouwd. Met een state-of-the-art opslag- en productiecontrole en een volledig zelfvoorzienend energieconcept.

Media

Gallery

Deel op Social Media

Scroll naar top