KETTLER Alu-Rad GmbH

Over ons

KETTLER Alu-Rad staat bekend sedert 1978 als pionier op het gebied van lichtgewicht fietsen en kwaliteit made in Germany. Bij ons werd de allereerste aluminium fiets ontwikkeld en gemonteerd.

Sedert 1978 is er veel gebeurd: op de fietsmarkt heeft aluminium als materiaal een revolutie teweeggebracht. Dankzij innovatief onderzoek passen onze fietsen zich nu optimaal aan hun bestuurders aan en voegt elektrische ondersteuning bij de e-bike een nieuwe dimensie toe aan de mobiliteit op twee wielen.

Eén ding is tot op de dag van vandaag niet veranderd en daar zijn wij zeer trots op:

Elke KETTLER Alu-Rad wordt, zoals dat al meer dan 30 jaar gebeurt, door onze medewerkers in onze fabriek in het Saarland met de grootste nauwkeurigheid ontworpen, geassembleerd, gelakt, technisch gekeurd en getest op kwaliteit.

Want alleen zo kunnen wij garanderen, dat u de fiets krijgt, die voor U gemaakt lijkt te zijn. Ons doel is immers het maken van fietsen die zich ergonomisch aanpassen om u zo een optimaal mogelijke fietsbeleving te bezorgen. Op elke leeftijd, bij elke lengte en voor elke behoefte. Wij weten wat u nodig hebt. Omdat wij luisteren en geloven dat alleen op deze manier geproduceerde fietsen generaties in beweging kunnen brengen.

Dat is de traditie van KETTLER: vanaf de eerste eigen metgezel met pedalen, de KETTCAR. En net als de iconische pedaalracewagen, steeds technisch verder ontwikkeld en doorgegeven van generatie op generatie, zo geven ook onze medewerkers hun kennis door aan volgende generaties. Zoals de zoon van onze monteur, die vandaag de montage van e-bikes leidt. Of onze kwaliteitscontroleur, die het werk van haar moeder heeft overgenomen en zich nu regelmatig bijschoolt met de meest recente kwaliteits- en veiligheidsvoorschriften.

Dat alles wordt voortgezet is bij onze tradities erg belangrijk, want alleen zo kunnen we fietsen ontwikkelen die ook voor toekomstige generaties „gemaakt lijken te zijn”.

KIJK DAT LIEVER NOG EENS NA … MIJN KRITISCHE MOEDER VIEL ME TOEN AL STEEDS LASTIG. EN TEGENWOORDIG IS HET NOG ERGER!
GENERATIES OVERKOEPELEND WERKEN BIJ KETTLER ALU-RAD
INNOVATIE ALS TRADITIE – ALUMINIUM BIJ KETTLER ALU-RAD
Heinz Kettler bevestigde zijn baanbrekende manier van werken in 1977 ook op het gebied van ontwikkeling van fietsen. In plaats van het gebruikelijke zware staal, die tot in 1977 de standaard was, bracht hij als eerste fabrikant een aluminium fiets op de markt. Met de Kettler Alu Rad 2600 bracht Heinz Kettler een revolutie op de fietsmarkt teweeg.

Met recht en reden, want het lichte metaal beschikt over eigenschappen waarmee fiets- en e-bikeframes van hoogwaardige kwaliteit ontwikkeld kunnen worden. Het stond buiten kijf dat wij het materiaal trouw zouden blijven en niet zonder trots spreken we vandaag van een traditie in het produceren van aluminium fietsen. We zijn nog steeds innovatief.

Onze Kettler Alu-fietsen zijn tegenwoordig de beste en veiligste in hun soort, dankzij de continue ontwikkeling.

Het hart van de fiets, het frame, is doorslaggevend voor de kwaliteit van een fiets. Het frame bepaalt de optimale zitpositie, het rijgedrag, de stabiliteit en de esthetiek. In de fietsindustrie hebben we als aluminiumpioniers de afgelopen 40 jaar intensief met dit lichte metaal gewerkt. We deden de nodige onderzoekingen en ontwikkelingen en onderzochten alle toepassingsgebieden. Wat niet voldeed aan onze standaard hebben we geschrapt. We hebben het materiaal tot het uiterste gedwongen en het beste eruit gehaald.

Dat geldt ook voor het gewicht: onze fietsen zijn dankzij de beste aluminiumlegeringen lichter dan ooit.

En met betrekking tot de veiligheid: onze buizen zijn hydro gevormd!

Hierdoor kunnen wij zeer nauwkeurig werken en afmetingen van buizen perfect individueel op elk model en elke grootte afstemmen. Zo verhogen we de stijfheid van het frame en dat zorgt voor een bijzonder hoge rijstabiliteit, ook in de meest veeleisende omstandigheden. Heel bijzonder bij de e-bikes en e-mountainbikes.

Ook met betrekking tot slijtage stellen we onze eisen voor het materiaal hoog: aangepaste poedercoatings worden met een speciale burn-in procedure op het frame aangebracht. Deze verzegeling beschermt het metaal optimaal tegen krassen en stoten.

KETTLER ALU-RAD – Design en kwaliteit. Made in Germany.

Gemarkeerd product

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top