Veel gestelde vragen over Vélovak

De tweewielervakbeurs Vélovak is op 19, 20 en 21 september 2021 te bezoeken met een coronatoegangsbewijs. Hieronder beantwoorden wij de meest voorkomende vragen.
Ja, wij hebben besloten dat we vanaf nu tijdens de beursdagen van onze events de corona-controle gaan uitvoeren middels de Corona Check App. Je krijgt toegang tot de beurs met één van onderstaande bewijzen: Vaccinatiebewijs: Volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie meestal geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd. Ben je op of na 14 augustus 2021 met Janssen geprikt? Dan is jouw vaccinatie in Nederland na 28 dagen geldig. Meestal kan de Corona Check App jouw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD. Herstelbewijs: Bewijs van een positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden. Testbewijs: Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor Vélovak. Zowel een PCR- als antigeen test zijn geldig.

Dat kan via de Corona Check App. Je laat dan bij binnenkomst jouw QR-code zien die in de Corona Check App staat. Heb je  geen smartphone? Of wil je jouw coronabewijs liever op papier? Dan kun je het coronatoegangsbewijs ook uitprinten via de website www.coronacheck.nl.

Het tonen van een ander bewijs (geel vaccinatieboekje of testbewijs) behoort ook tot de mogelijkheden. Dat geldt ook voor het bewijs van vaccinatie welke je ontvangen hebt tijdens de vaccinatie in combinatie met een ID bewijs.

Wij hebben besloten om dit per direct in te zetten, om zo onze bezoekers, exposanten en eigen medewerkers in een nog veiligere omgeving te kunnen ontvangen. Dit betekent overigens niet dat wij nu al af kunnen stappen van de maximale capaciteit en de 1,5 meter afstandsregel. Die blijven tot en met 24 september gehandhaafd.

De controle vindt plaats voordat de beursvloer betreed wordt. Uiteraard zal met duidelijke bewegwijzering aangegeven worden waar je terecht kunt voor de controle.

De controle geldt voor iedereen die de beursvloer wil betreden:

– Bezoekers (ouder dan 13 jaar)

– Exposanten (standcrew)

– Medewerkers van Easyfairs.

Nee, omdat de bezettingsgraad tijdens die momenten laag is en 1,5 meter afstand houden zeer goed mogelijk is. Bovendien zorgen de openstaande deuren voor extra luchtcirculatie. Er wordt uiteraard wel toegezien op de 1,5 meter afstand.
Ja, de controle vindt iedere beursdag plaats. Ook als de beursvloer tussentijds verlaten wordt, wordt er opnieuw een controle uitgevoerd.
De veiligheid van bezoekers, exposanten en eigen personeel is de allerhoogste prioriteit voor ons. We zijn ontzettend blij dat wij onze deuren weer kunnen openen, maar willen tegelijkertijd het risico op besmettingen zo laag mogelijk houden. Bovendien is een negatieve test slechts 24 uur geldig. Daarom is ervoor gekozen om een permanente corona-controle in te richten die te allen tijde doorlopen moet worden alvorens de beursvloer wordt betreed. Wij hopen op je begrip voor deze veiligheidsmaatregel.
Nee, zonder geldig coronatoegangsbewijs is het niet mogelijk om de beurs te bezoeken.
Ja, dat is verplicht. We willen van iedereen die de beursvloer betreedt, zeker weten dat dat veilig kan gebeuren. Om die reden checken wij of de gegevens op het Coronatoegangsbewijs matchen met de ID-gegevens.
Het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht, maar wij stellen wel gratis mondkapjes beschikbaar aan degenen die het prettig vinden om deze te dragen. Ook zullen er op diverse punten op de beursvloer sanitizer stations geplaats worden zodat je naar wens je handen kunt desinfecteren. Verder zal er op iedere stand de mogelijkheid zijn om handen te desinfecteren. Daarnaast hebben wij in de afgelopen periode onze luchtbehandelingssystemen verder geoptimaliseerd. Dit helpt om de overdracht van luchtweginfecties, zoals COVID-19, te beperken. Bovendien heerst er nu een nog gezonder en prettiger binnenklimaat in onze beurshallen.
De rol van een beurs is in veel opzichten erg belangrijk. Er zijn meerdere sectoren in Nederland die de negatieve gevolgen van de coronapandemie hebben ervaren. De Nederlandse overheid ziet beurzen daarom als de aanjagers van het herstel van de economie. Hier komen vraag en aanbod samen, worden de innovaties van morgen gepresenteerd en ontmoet zakelijk Nederland elkaar. Er zijn industrieën die tot 40 procent van hun jaarlijkse omzet realiseren op beurzen. Ook voor andere dienstverleners is een beurs onmisbaar, denk aan de standbouwers. Verder profiteert de lokale en regionale economie mee op het moment dat een beurs of evenement plaatsvindt, zoals hotels, taxidiensten en restaurants.
Wij hebben in de afgelopen periode een grootschalig onderzoek gedaan onder bezoekers van beurzen die dit najaar plaatsvinden. In totaal namen meer dan 6.000 respondenten hieraan deel. Hieruit bleek dat 90% van de bezoekers van plan is om dit najaar weer beurzen te gaan bezoeken.
Easyfairs Nederland volgt hierin de maatregelen vanuit de overheid. Europese landen hebben afgesproken dat ieder land een systeem voor coronabewijzen moet hebben. Dat noemen zij het EU Digitaal Corona Certificaat (EU DCC). Internationale exposanten en bezoekers kunnen met hun coronabewijs de beursvloer betreden.
Nee, in geval van annuleren door de klant gelden de annuleringsvoorwaarden zoals opgenomen in de betreffende overeenkomst. Mocht Easyfairs zelf onverhoopt (moeten) besluiten tot annulering van een beurs of evenement, dan bekijkt Easyfairs van geval tot geval of het betreffende evenement kan worden verplaatst naar een nieuwe datum.
Wij plaatsen regelmatig updates op onze website en social media kanalen.

Toegang alleen met een coronatoegangsbewijs.

Scroll naar top